style2
 

 موقعیت شما در سایت:صفحه اصلی دست آوردها بخش سلامت هل

خواص دارویی، درمانی و مضرات هلهل:

هل گیاهی است که بیشتر در کشور هندوستان و مناطق گرم و حاره ای می روید، این گیاه به عنوان یک ادویه مورد استفاده در شیرینی ها،غذاها و دسرهای ایرانی به کار می رود. این گیاه دارای طبع گرم و خشک است و به نام های دیگری از قبیل قاقله،هیل،هال،بوا و ... شناسایی می شود.هل به هضم غذا و سیستم گوارش خیلی کمک می کند و در رفع بوی نامطبوع دهان تاثیر به سزایی می گذارد.دم کرده هل می تواند در بهبود سوء هاضمه، باد نفخ،حالت تهوع موثر باشد. یکی از خواص پرکاربرد هل برای دفع خلط موجود در گلو استفاده می شود درواقع مثل شربت اکسپکتورانت عمل می کند.کسانی که از افسردگی،استرس و تنش رنج می برند،می توانند از هل استفاده کنند تا روحیه آنها بازیابی شود. کودکانی که دچار شب ادراری هستند می توانند برای درمان از هل استفاده کنند.چرخه قاعدگی را باز می کند. برای کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند مفید است. رماتیسم و دردهای عضلانی را برطرف می کند. حافظه را تقویت می کند.خستگی را رفع می کند و نشاط آور است.در مواقعی که در گوش خود احساس درد می کنید هل را آسیاب کرده و در گوش خود بریزید.

مضرات هل:

مصرف زیاد هل برای افرادی که تپش قلب،فشارخون،بیماری های روده و ریوی دارند، توصیه نمی شود. برای کسانی که ورم پروستات، عفونت های ادراری دارند،مفید نیست.