style2
 
موقعیت شما در سایت: صفحه اصلی دست آوردها بخش سلامت تخم کتان

تخم کتان:

خواص دارویی، درمانی و مضرات تخم کتانتخم کتان دارای خواص متعددی می باشد طوری که 90 درصد نیاز بدن از 100 گرم آن تامین می شود، این گیاه به 2 رنگ طلایی و قهوه ای در بازار موجود می باشد که هیچ فرقی با هم از لحاظ ارزش غذایی ندارد. این گیاه دارای مجموعه ای کامل از ویتامین ها مانند ویتامین B، منیزیم، فسفر، امگا3، امگا6 می باشد. یکی دیگر از خاصیت های تخم کتان در پیشگیری از سرطان می باشد به دلیل هورمون استروژن زیاد اثرات مثبتی در جلوگیری از سرطان سینه،سرطان رحم، سرطان تخمدان،اندومتریوز،فیبروم های رحمی دارد. این گیاه خاصیت محافظت کننده ای دارد که سبب افزایش هورمون استروژن می شود. چرخه ی قاعدگی با مصرف بیش از اندازه ی این گیاه افزایش می یابد. تخم کتان می تواند از پوکی استخوان و تحلیل بافت آن پیشگیری کند این عامل به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا3 می باشد. مصرف تخم کتان در کاهش فشارخون، ضربان قلب و کلسترول خون تاثیر به سزایی می گذارد. محققان به بیماران قلبی توصیه می کنند که روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری را مصرف نمایند. تخم کتان به عنوان یک ملین است برای کسانی که یبوست دارند بسیار موثراست؛ به این صورت عمل کنید که مقداری تخم کتان را از روز قبل در آب بخیسانید واز فردای آن به مدت 3 روز مصرف نمایید. زنانی که در مرحله ی یائسگی هستند از گرگرفتگی،تعریق و خشکی واژن رنج می برند؛ برای بهبود بخشیدن این علائم باید مصرف 40 گرم تخم کتان را به برنامه غذایی خود اضافه و نتایج آن را مشاهده کنند. تخم کتان برای پوست و مو وناخن خواص بسیاری دارد به صورتی که در بهبود جای جوش،زخم،آکنه و التهابات پوستی موثر است چون این گیاه دارای اسید آلفالینولئیک وویتامین B است که می تواند دررفع این علائم موثر باشد،همچنین این گیاه در رفع چین و چروک و لکه های پوستی به خاطر دارا بودن امگا6 و امگا3 نقش به سزایی دارد. تخم کتان در کاهش چربی بدن و لاغری تاثیر زیادی دارد؛ شما باید به یکی از روش های گفته شده عمل کنید تا نتیجه ی آن را به طور کامل ببینید:1-نیم ساعت قبل از هر وعده ی غذایی شما تخم کتان را با مقداری آب مصرف کنید تا احساس سیری به شما دست دهد وکمتر غذا بخورید. 2- همراه با غذای خود به اندازه یک قاشق چایخوری تخم کتان آسیاب شده را روی غذای خود بریزید تا عملیات هضم به صورت کندتر انجام شود همچنین از دمنوش این گیاه می توان برای لاغر شدن کمک گرفت به صورتی که یک قاشق چایخوری تخم کتان را در آب 80 درجه سانتی گراد ضافه کرده و به مدت 30 دقیقه که دم کشید، استفاده نمایید.

مضرات تخم کتان:

پژوهشگران به زنان باردار و شیرده توصیه می کنند که در این دوران از تخم کتان استفاده نکنند که می تواند مشکلاتی را به همراه بیاورد، قبل مصرف تخم کتان با پزشک خود مشرت نمایید. بیمارانی که دارای اختلالات خونی هستند نباید از تخم کتان استفاده کنند چون روند لخته شدن خون را کند می کند و نکته ی دیگری که در رابطه با مصرف بیش از اندازه ی تخم کتان می توان گفت این است، که باعث تنگی نفس، تشنج و فلج شدگی می شود.