طراحی حیاط خلوت زیبا و باصفا

طراحی حیاط خلوت به منظور ایجاد فضای سبز و محوطه ای دنچ و باصفا انجام می شود. اکثرا افراد نسبت به این قسمت از خانه ی خود معمولا بی توجه هستند. اما جالب است بدانید طراحی فضای سبز تنها مختص به ویلاها و باغ هایی با متراژ زیاد نیست. می توان با کمی خلاقیت و ایده گذاری، از فضای حیاط خلوت کوچک خانه هم بهترین استفاده را برد. با طراحی زیبا و حرفه ای فضای بسیار مناسبی را فراهم می کنید که در کنار اعضای خانواده ساعات و اوقات خوشی را در آن سپری می کنید. در این مقاله از باغ گستر به بررسی یکی از پروژه های مربوط به طراحی حیاط خلوت کوچک می پردازیم.

طراحی حیاط خلوت ایرانیطراحی حیاط خلوت ایرانی

طراحی حیاط خلوت ایرانی معمولا به سبک سنتی انجام می شود. امروزه با کوچکتر شدن فضاهای زندگی و گسترش آپارتمان نشینی، اگر یک خانه ی ویلایی و حیاط خلوت دارید پس بهتر است حداکثر استفاده را از آن ببرید.

خانه های ایرانی از قدیم طراحی و دکوراسیون زیبا، دلنشین و آرامش بخشی داشتند. به همین دلیل با وجود پیدایش سبک های مدرن، هنوز هم بسیاری از افراد ترجیح می دهند به شیوه ای سنتی و ایرانی خانه و محوطه ی آن را طراحی و پیاده سازی کنند. معمولا مهم ترین عناصر و المان هایی که در طراحی حیاط خلوت ایرانی استفاده می شود آلاچیق، حوض، گل های فصلی، درخت های میوه، گلدان، آبنما و … هستند.

در این پروژه از باغ گستر سعی شده است که با در نظر گرفتن سلیقه و نیاز کارفرما طراحی ایرانی در متراژ 25 متر مربع به شیوه ای نوین به کار رود. در ادامه المان ها و عناصر این طراحی را مشاهده می کنید.

در بخش ویدئوی پروژه های باغ گستر می توانید فیلم سه بعدی طراحی حیاط خلوت را نیز تماشا کنید.

طراحی حوض در حیاط خلوتطراحی حوض در حیاط خلوت

به کار گیری عنصر آب در محوطه سازی خانه های ایرانی، یکی از مهم ترین المان ها است. برای این منظور طراحی حوض و آبنما پیشنهاد می شود. حوض المانی سنتی تر است و اگر شما طرفدار سرسخت این سبک از طراحی هستید پس بهترین گزینه برای شماست. اما می توان گفت آبنما المانی مدرن تر است که می تواند در حیاط خلوت خانه ی شما خودنمایی کند.

از آنجایی که در طراحی فضای سبز حیاط منزل ایرانی، معمولا یک حوض با کاشی کاری های آبی وجود داشته است، در این پروژه ی باغ گستر نیز کارفرما بر وجود حوض در حیاط تاکید داشته که نمایی زیبا و چشم نواز را ایجاد کرده است.

طراحی کباب پز و تنور

کباب پز یا باربیکیو یکی از المان های پرطرفدار در طراحی فضای سبز و محوطه سازی است. فرقی نمی کند ما در حال طراحی باغ ویلا باشیم یا طراحی حیاط خانه، وجود کباب پز می تواند بسیار کاربردی باشد. پخت و پز غذاهای کبابی در بین خانواده ها طرافداران زیادی دارد. پس اگر به فکر طراحی حیاط خلوت خانه هستید این گزینه را در نظر داشته باشید.

همانطور که در تصویر مشخص است در این پروژه نیز کباب پز و تنور به شیوه ای سنتی و هماهنگ با سبک کلی طراحی، ارائه شده است.

طراحی کباب پز و تنورطراحی محل نشیمن در حیاط خلوت

یکی دیگر مهم ترین قسمت ها در طراحی حیاط خلوت، فضای نشیمن است.در طراحی ایرانی و سنتی معمولا برای ایجاد این محل، از تخت های چوبی و نیمکت استفاده می شود که با قالیچه تزئین شده است. در این پروژه نیز کارفرما این سبک از طراحی را ترجیح داده است. طراح نیز با در نظر گرفتن متراژ حیاط، یک تخت چوبی و در کنار آن میز و صندلی را در نظر گرفته است.

 ایده های بیشتر برای طراحی این بخش از حیاط را در  مقاله ی طراحی محل نشیمن در حیاط خانه مشاهده کنید.

طراحی آتشکده

یکی از المان های منحصربه فرد و جذاب در محوطه سازی آتشکده است. با وجود یک آتشکده در حیاط و محوطه ی خانه در کنار عنصر آب جذابیت طراحی چندین برابر شده و می توانید از گرمای آن بهره مند شوید. با یک جستجوی ساده می توانید تصاویر زیادی را از آتشکده مشاهده کنید. امکان طراحی این المان به شیوه های مختلفی وجود دارد. در این پروژه نیز با توجه به محدودیت فضا، یک آتشکده ی کوچک در کنار حوض آب طراحی شد که نمایی ویژه را به همراه دارد. در مقاله ی طراحی آتشکده باغ ویلا بیشتر به این المان محبوب و کاربردی پرداخته ایم.

طراحی محل نشیمنطراحی باغچه در حیاط خلوت

وجود باغچه در حیاط خلوت یکی از اولویت های اکثر کارفرماها است. اکثر ما به گل و گیاه و سرسبزی علاقمند هستیم. به همین دلیل وجود گل و گیاه در حیاط شاید یکی از واجبات است. برای داشتن فضای سبزی زیبا در حیاط خلوت باید باغچه را متناسب با فضا و متراژی که در اختیار داریم طراحی کنیم. اگر مساحت زیادی داشته باشیم کاشت چند درخت میوه بسیار ایده آل خواهد بود. همچنین گل ها و درختان چهار فصل انتخاب هوشمندانه ای هستند. با این کار حیاطی همیشه سبز و با طراوت خواهید داشت.

مسیر عبور در حیاط خلوت

امکان طراحی المان های زیادی در حیاط خلوت وجود دارد. اما مهم است که متراژ و محدودیت فضا را نیز در نظر داشته باشیم. با طراحی و اجرای المان های متعدد در یک مساحت کم، محوطه ای شلوغ و بی نظم خواهید داشت که بیشتر باعث آشفتگی می شود تا آرامش خاطر!

لذا در طراحی لازم است تا در کنار سایر المان ها، مسیرهای عبور افراد نیز در نظر گرفته شود. بدین ترتیب می توان به راحتی و بدون دردسر به تمامی قسمت های حیاط خلوت دسترسی داشت.

سخن پایانی

همانطور که مشاهده نمودید و مطالعه کردید برای طراحی حیاط خلوت عناصر و المان های زیادی وجود دارد. اما یک تیم طراحی حرفه ای متناسب با سلیقه، نیاز و بودجه ی کارفرما و دید کارشناسی خود اقدام به طراحی می نماید. مهم است که انتخاب و تلفیق المان ها به نحوی انجام شود که تناسب بین آنها رعایت شده و باعث آشفتگی و ناهماهنگی نشود. پیشنهاد ما به شما این است برای رسیدن به بهترین نتیجه همواره با یک تیم خلاق، متخصص، باتجربه و حرفه ای همکاری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه