طراحی ویلا به سبک سنتی

طراحی ویلا به سبک سنتی با ساختار نوستالژی به تیپی از طراحی گفته می‌شود که معرف فرهنگ و اقلیم منطقه و یا کشور باشد. این گونه طرح‌ها بیشتر تداعی کننده سال‌های گذشته و خاطره انگیز می‌باشد و ذهن ما را به سوی خانه نیاکانمان سوق می‌دهد. این تفکر از سوی ایرانیان، تفکری آریایی و طبیعت دوست می‌باشد. آب و جریان داشتن آن در این گونه طرح‌ها از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. صدای آرامش بخش آب در سراسر فضا منتشر شود و از رنگ‌های تند مانند آبی، سرخ، زرد بیشتر استفاده می‌شود.

در ویدئوی بالا یک نمونه طراحی سنتی فضای سبز حیاط را مشاهده کنید. این طراحی توسط تیم باغ گستر در مساحتی به متراژ 960 متر مربع انجام شده است. همانطور که مشاهده می کنید المان هایی همچون آلاچیق، حوض و مسیر آب نقش پرنگی در این طرح دارند و آرامش را در محوطه به ارمغان آوره اند. تصلویر این پروژه را می توانید در بخش نمونه کارهای وب سایت باغ گستر ملاحظه نمایید.

از نمونه‌ باغ های ایران باستان می‌توان به باغ تخت جمشید، باغ چهلستون ، باغ انگورستان ملک و … و از عمارت‌های کهن ایران نیز به عمارت عالی قاپو، عمارت مسعودیه، خانه کوزه کنانی (خانه مشروطه) و … اشاره کرد. ایران دارای تاریخچه دیرین در ایجاد فضاهای سبز و محوطه سازی و ایجاد زیباترین منظرگاه‌ها می‌باشد به شکلی که چشم هر توریستی به این آثار گره می‌خورد.

در حالی که هر پروژه طراحی فضای سبز منحصربه فرد است، آگاهی از سبک‌های مختلف می‌تواند برای صاحب خانه‌هایی که در حال برنامه ریزی برای پیاده سازی یا تغییر چشم انداز خود هستند، مفید باشد. به همین دلیل علاوه بر سبک سنتی، ما طراحی مدرن فضای سبز را نیز معرفی کرده ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید.

هر آنچه که در فکر خود دارید را با ما در میان بگذارید. ما آماده اطلاع رسانی و مشاوره به شما هستیم.

ویژگی و المان‌ های طراحی سنتی ویلا

امروزه طرح‌ های سنتی علاوه بر اینکه عظمت منشاه و خاستگاه خود را حفظ کرده‌اند، برای زندگی شهری معاصر نیز بروز شده‌اند. تیم طراحی فضای سبز با استفاده از تکنیک‌های طراحی ساختاریافته و متعادل، از این سبک برای ایجاد زیبایی‌شناسی بی عیب و نقص و قاعده مند استفاده می‌کنند.

و اما ویژگی های مشترک در طرح های سنتی فضای سبز چیست؟

  • تقارن

از راه پله‌های بزرگ تا فضاهای نشیمن بی عیب نقص، طراحی متقارن جزئی از ویژگی‌های آنها در این سبک است. تعادل طبیعی از تقارن، یک فضای رسمی را در سراسر فضا برقرار می‌کند.

  • باغ و باغچه‌ی آراسته

فاصله بندی، هرس و انتخاب دقیق گل‌ها، درخت‌ها و درختچه‌ها مناظر دلپذیری را ایجاد می‌کند.

  • مناظر دائمی و آراسته

رویکرد سنتی به مصالح سخت بر روی اشکال، سبک‌ها و متریال متوازن و فرمال تمرکز دارد، مانند سنگ کاری ظریف، سنگ فرش‌های ظریف، و پالت‌های رنگی خنثی.

  • فضاهای به شدت مشخص شده

در طراحی سنتی چیزی برای تعبیر و تفسیر وجود ندارد. فضاها به وضوح قال شناسایی هستند و طرح‌ها ما را در چشم انداز هدایت می‌کنند.

طراحی حیاط ایرانی سنتی

همانطور که سبک مدرن در طراحی طرفداران زیادی دارد، طراحی سنتی نیز هنوز محبوبیت خود را حفظ کرده است. داشتن یک حیاط ایرانی سنتی یادآور خاطرات گذشته و به اصلاح حس و حال نوستالژی ایام قدیم را به دنبال دارد. به همین خاطر است که بسیاری از صاحب خانه ها خواهان طراحی محوطه حیاط منزل به شیوه ای ایرانی و سنتی هستند.

چند نکته قبل از طراحی حیاط ایرانی سنتی

مهم ترین فاکتور در طراحی، سلیقه ی کارفرما است. یعنی این سلیقه ی شماست که تعیین کننده ی دکوراسیون و طرح کلی حیاط منزل است. پس بهتر است قبل از شروع به اجرا و محوطه سازی در مورد نیازها و خواسته های خود فکر کنید. یعنی درنظر بگیرید که چه خواسته هایی دارید که طراح فضای سبز باید آنها را در طراجی اعمال کند.

طراحی حیاط ایرانی سنتی

طراحان باغ گستر قبل از شروع به طراحی در مورد سلیقه و نیاز شما سوال می کنند. حتی اگر ایده ای نداشته باشید باغ گستر بهترین ایده ها را با شما در میان می گذارد. معمولا در محوطه سازی سنتی از مصالحی همچون چوب، سنگ و آجر به عنوان کفپوش و در نما استفاده می شود. در معماری ایرانی سنتی رنگ های گرم جایگاه مهمی دارند. پس اگر شما هم می خواهید حیاط ایرانی سنتی خود را طراحی کنید باید از این رنگ ها کمک بگیرید.

المان های مهم در طراحی حیاط ایرانی سنتی

در هر سبک از محوطه سازی برخی از المان ها جایگاه ویژه ای دارند. برای طراحی حیاط منزل ایرانی نیز یک سری از المان ها اولویت دارند. با طراحی و ساخت این المان ها حس و حالی که از یک حیاط سنتی داریم بهتر منتقل می شود.

  • تخت در حیاط منزل ایرانی سنتی

در طراحی روستیک و مدرن آلاچیق یکی از المان های مهم است. می توان گفت در طراحی سنتی تخت جایگاهی مشابه با آلاچیق دارد. از طراح بخواهید تا بهترین موقعیت را برای قرار دادن تخت چوبی در حیاط انتخاب کند. با وجود این المان در آینده یک فضای دنج و آرامش بخش برای دورهمی خانوادگی خواهید داشت.

  • گلدان و گیاه در محوطه سازی سنتی

یکی از المان هایی که در هر سبک طراحی از مدرن گرفته تا سنتی وجود دارد گل و گیاه می باشد. وجود گیاه شادابی، نشاط و سرزندگی را به حیاط خانه می بخشد. برای کاشت گل می‌توانید از گلدان های سفالی استفاده کنید تا هماهنگی بیشتری با محوطه داشته باشند.

حیاط ایرانی سنتی
  • طراحی حوض در حیاط ایرانی سنتی

اگر به تصاویر خانه های قدیمی در ایران نگاهی بیندازید، اکثر آنها در حیاط خود یک حوض بزرگ یا کوچک دارند. پس می توان اینطور گفت که حوض یکی از مهم ترین المان ها در طراحی فضای سبز سنتی ایرانی است. وجود حوض در حیاط اصالتی که انتظار داریم را به حیاط می بخشد. اندازه ی حوض بستگی به متراژ حیاط دارد. رنگ آن معمولا فیروزه ای است و از کاشی های مربعی برای کف حوض استفاده می شود. حتی می توان برای زیبایی بیشتر یک آبنما نیز در وسط آن طراحی و جرا کرد.

  • استفاده از آجر در نمای ساختمان

طراحی محوطه ی ویلا و حیاط خانه بهتر است با طراحی نمای ساختمان هماهنگی داشته باشد. پس اگر قصد بازسازی خانه ی خود را دارید دانستن این نکته که خانه های سنتی ایرانی معمولا آجری بودند مفید خواهد بود. پس در بازسازی خانه، از آجر برای نمای ساختمان استفاده کنید تا احساس نوستالژی و قدیمی بودن محوطه و فضای سبز چندین برابر شود.

انواع تیپ سنتی در طراحی

کشورهای کهن با سابقه دیرین مانند ایران، چین، ژاپن، یونان، مصر و … در طول تاریخ آثاری از خود بجای گذاشته‌اند که در زمان حال نیز به بررسی و بازسازی و در مواردی به ساخت این آثار در ابعاد کوچک‌تر و مشابه سازی با طرح اولیه اقدام می‌کنند. مرکز طراحی فضای سبز و محوطه سازی باغ گستر اصفهان با کادری مجرب و متخصص نه تنها قادر به طراحی و اجرای باغ و محوطه سازی در تیپ سنتی ایران می‌باشد، بلکه در خصوص طراحی و اجرا، قادر به راه اندازی باغ های ژاپنی (طراحی به سبک کشور ژاپن) طراحی و اجرای باغ های چینی (طراحی به سبک کشور چین) طراحی و اجرای باغ های مصری (طراحی به سبک کشور مصر) طراحی و اجرا باغ های یونان (طراحی به سبک معماری یونان) می‌باشد.

طراحی فضای سبز به سبک سنتی چگونه شروع می‌شود؟

برای شروع به کار در خصوص طراحی سنتی و تیپ کلاسیک بایستی ابتدا گونه‌ای از طرح های از پیش اجرا شده را در ایران و یا سایر نقاط جهان انتخاب کنید. شما می‌توانید چندین تیپ از انواع طراحی را با یکدیگر تلفیق و به گونه‌ای قابل اجرا در یک طرح پیشنهاد دهید. در نهایت با شنیدن نظرات و پیشنهادات کارشناسان ما اقدام به طراحی منظر مورد علاقه شما با رعایت اصول مهندسی می‌کنیم.

آیا می توان از چند طرح از کشور‌های مختلف در طراحی استفاده کرد؟

در این خصوص متراژ زمین پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است، اگر زمینی با متراژ بالای 500 متر مربع دارید می‌توانید فضای باغ خود را به دو قسمت تقسیم کنید و معیارهای طراحی خود را به ما پیشنهاد دهید. بهترین پیشنهاد برای تلفیق طرح‌های نا متمرکز و از چند کشور گوناگون زمانی می‌باشد که محل پروژه داری متراژ بالا باشد. در مواردی در این مرکز به کارفرمایان محترم پیشنهاد طراحی و اجرا باغ مینیاتوری در محل پروژه داده شده است. به این منظور در بخش‌هایی از محل پروژه با استفاده از متد طراحی تلفیقی، فضایی چند گانه از فضای سبز اقلیم‌ها و کشورهای گوناگون اجرا شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه