14 مورد از بهترین گیاهان مقاوم به خشکی

انتخاب گیاهان مقاوم به خشکی برای باغ و ویلا باعث صرفجویی در مصرف آب می شود و در عین حال زیبایی و کارایی را در چشم انداز ایجاد می کند. با توجه به نگرانی های تغییرات آب و هوایی، خشکسالی های غیرقابل پیش بینی و بالا رفتن هزینه ها در سراسر کشور، تقریبا همه به دنبال راه هایی برای حفظ منابع و کاهش هزینه ها هستند.

یک قدم ساده برای صرفه جویی در مصرف آب در باغ و ویلای شما، انتخاب گیاهان مقاوم به خشکی و کم آبی است. بسیاری از این گیاهان مقاوم به خشکی، آب کمتری مصرف می کنند، اما همچنان زیبایی و کارایی را در فضای سبز ارائه می دهند.

در این مقاله از باغ گستر تصمیم گرفتیم 14 مورد از بهترین و زیباترین گیاهان مقاوم در برابر کم آبی و خشکی را معرفی کنیم. اگر در مناطق خشک و کم آب کشور مانند اصفهان زندگی می کنید می توانید از این گیاهان در طراحی فضای سبز استفاده کنید.

1- گل اختر

گل اختراختر یک گیاه گرمسیری است، بنابراین در گرما رشد می کند. اگرچه اکثر گونه های آن وجود کمی رطوبت را ترجیح می دهند، اما بطور شگفت انگیزی به خشکی مقاوم هستند. گیاه اختر دارای شکوفه های درخشانی است که در بالای شاخ و برگ های سبز قرار دارند و ارتفاع آنها به 180 سانتی متر می رسد.

2- گیاه سرخارگل

گیاه سرخارگلسرخارگل یا گیاه اکیناسه به راحتی رشد می کند و در طول تابستان و پاییز گل هایی شبیه به مینا دارد. گلبرگ‌ها در طیف گسترده ای از رنگ های روشن از جمله زرد، بنفش، قرمز، صورتی، نارنجی و سفید هستند. این گیاه هر سال بزرگتر می شود و در پاییز می توانید گل ها و ریشه های سرخارگل را برداشت کنید.

3- گیاه سدوم

گیاه سدومیکی دیگر از گیاهان مقاوم به خشکی سدوم است. یک ساکولنت است که در شرایط خشک رشد می کند. صدها گونه از این گیاه به شکل گلدار ایستاده تا پوشش های خزنده وجود دارند. پرورش و نگهداری سدوم بسیار آسان و برای طراحی فضای سبز مناسب است. در هنگام کاشت کاملا آبیاری می شوند، اما به آب زیادی احتیاج ندارند و به خشکی مقاوم هستند.

4- گیاه خرزه هندی

گیاه خرزه هندیخرزه هندی یا رودودندرون هم گرما و هم خشکی را تحمل می کند و در طول تابستان شکوفه های بزرگی با رنگ های درخشان می روید. گونه هایی از خرزه هندی نیز وجود دارد که همیشه سبز هستند. پس اگر به دنبال گیاهی هستید که بتواند فضای سبز و محوطه ی باغ و ویلای شما را همیشه سبز نگه دارد، برایتان گزینه ی مناسبی است. رودودندرون سایه و خاک اسیدی را ترجیح می دهد.

5- درختچه اسپیره

درختچه اسپیرهاسپیره یکی از گیاهان مقاوم به خشکی و یک درختچه ی زیبا است. می تواند هم در خشکسالی و هم در شرایط نامناسب خاک زنده بماند. شاخ و برگ و شکوفه های اسپیره دارای طیف گسترده ای از رنگ ها مانند صورتی، سفید و زرد است.

6- گل ادریسی

گل ادریسیدر حالی که بیشتر ادریسی ها سایه را ترجیح می دهند، انواع Limelight در زیر نور خورشید رشد می کنند. این گیاه با گل های بزرگ سفید، صورتی یا قرمزی که دارد فضای سبز ویلا و باغ شما را تزئین می کند. رنگ گل ادریسی به PH خاک بستگی دارد. در خاک اسیدی به سمت رنگ های سرد و در خاک قلیایی به سمت رنگ های گرم می رود.

7- گل زنبق

گل زنبقزنبق به لطف شکوفه های بی نظیری که دارد، هم در محوطه ی حیاط و هم در گلدان زیبا است. با وجود طیف گسترده ای از رنگ و حداقل نگهداری که نیاز دارد، یک گزینه ایده آل برای محوطه سازی است.

8- گیاه آویشن خزنده

گیاه آویشن خزندهآویشن خزنده یک گیاه چند ساله است و به حداقل آب نیاز دارد. بوی فوق العاده معطری دارد و با گل های ظریفی شکوفا می شود که برای زنبورها و سایر گرده افشان ها موهبت است. آویشن خزنده یک پوشش زمینی محبوب حتی برای جایگزینی چمن در محوطه باغ و ویلا است.

9- گیاه کوکب کوهی

گیاه کوکب کوهیکوکب کوهی یکی دیگر از گیاهان چندساله‌ی کم توقع و از گیاهان مقاوم به خشکی است. این گیاه شما را در تمام تابستان با گل‌های زرد روشن مانند مینا مجذوب خود می‌کند. مقاوم به خشکی و بیماری است و به عنوان یک مزیت دیگر، گل های آن پروانه ها را به حیاط شما جذب می کند!

10- گیاه پاکی ساندرا

گیاه پاکی ساندراپاکی ساندرا مدت هاست به دلیل نگهداری آسان، همیشه سبز بودن و مقاومت به خشکی، یک پوشش زمینی محبوب است. این گیاه سایه را ترجیح می دهد، بنابراین یک انتخاب عالی برای یک زمین سرسبز در زیر درختان یا به عنوان یک گیاه حاشیه ای یا پایه در نقاطی است که آفتاب زیادی نمی گیرند.

هوشمندانه شروع کنید

اگر به فکر ایجاد فضای سبز برای باغ، ویلا و حیاط خانه ی خود هستید، برای موفقیت بیشتر این نکات را دنبال کنید:

شرایط منطقه را بشناسید

مناطق مختلف از لحاظ نوع خاک، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و باد، میزان تبخیر و سطح رطوبت متفاوت هستند. خاک شنی با زهکشی خوب، سریعتر خشک می شود، در حالی که خاک رسی سنگین احتمالا مدت بیشتری مرطوب می ماند.

گیاهانی را انتخاب کنید که با شرایط منطقه تطابق دارند

از گیاهانی استفاده کنید که در شرایط موجود رشد می کنند. عدم توجه به این مورد، منجر به عملکرد ضعیف و مرگ احتمالی گیاه می شود.

گیاهان را با «نیازهای مشابه» گروه بندی کنید

گیاهانی را که نیازهای مشابهی به آب و قرار گرفتن در معرض نور خورشید دارند، گروه بندی کنید. به عنوان مثال گیاهانی که نیاز به آب بیشتری دارند را در مکانی نزدیک به منبع آب با هم گروه بندی کنید.

سخن پایانی

زندگی در مناطق گرم و خشک به این معنی نیست که باید فقط ساکولنت بکارید. گیاهانی که معرفی کردیم ثابت می کنند که می توانید بدون توجه به آب و هوا، باغی پررونق از گل ها داشته باشید. اگر می خواهید طراحی فضای سبز ویلا، باغ و حیاط خودتان را اصولی پیش ببرید می توانید با تیم باغ گستر در ارتباط باشید.

3.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه