محوطه و فضای سبز مجتمع مسکونی

محوطه و فضای سبز مجتمع مسکونی در ارتقای کیفیت زندگی و افزایش ارزش تجاری ملک تاثیرگذار است. ایجاد فضای سبز از چیدمان گلدان ها و کاشت درخت شروع می شود و تا طراحی های خلاقانه تر ادامه دارد. حتی این طراحی می توند فراتر از محوطه ی حیاط باشد. بسیاری از مالکین، از فضای پشت بام، لابی و راهروها نیز برای ایجاد محوطه ی سبز استفاده می کنند. در ادامه ی این مقاله از باغ گستر به بیان ضرورت طراحی فضای سبز برای مجتمع ها و نحوه ی انجام این کار می پردازیم.

فضای سبز مجتمع مسکونیچرا مجتمع مسکونی باید فضای سبز داشته باشد؟

مجمتع های مسکونی و آپارتمان ها روزبه روز در حال افزایش هستند. افزایش این ساختمان ها به احتمال زیادی با کاهش تعداد خانه های ویلایی و حیاط دار همراه است. در نتیجه نیاز به وجود فضای سبز و گل و گیاه احساس می شود. البته اجرای لنداسکیپ یا همان محوطه سازی صرفا به معنی کاشت گل و گیاه در انواع مختلف نیست.

یک طراح فضای سبز و فردی که در این حوزه فعالیت دارد، با بکارگیری دانش، هنر و خلاقیت خود به گونه ای این کار را انجام می دهد که زیبایی فضای سبز مجتمع چندین برابر می شود.

اولین راهی که می تواند تعامل انسان را با محیط اطراف و طبیعت حفظ کند استفاده از محوطه ی مجمتع ها و آپارتمان ها است.این ارتباط باعث کاهش استرس و فشارهای روانی می شود.

علاوه بر این؛ در کاهش آلودگی هوا، آلودگی صوتی و گرمای محیط اثر دارد. جدای این تاثیرات نمی توان نقش موثر طراحی محوطه و فضای سبز در افزایش ارزش تجاری ملک را نادیده گرفت. قطعا ارزش یک مجتمع مسکونی که در آن محوطه سازی صورت گرفته از مجتمعی که این ویژگی را ندارد بیشتر است. پس با طراحی فضای سبز و اجرای آن در واقع یک نوع سرمایه گذاری روی مجتمع مسکونی انجام شده است.

المان های محوطه و فضای سبز مجتمع مسکونی

برای طراحی محوطه و یا بهبود محوطه ی مجتمع مسکونی از المان های مختلفی استفاده می شود. انتخاب این المان ها براساس متراژ و نیاز کارفرما صورت می گیرد. طراح فضای سبز می تواند با ایده های خود، ذهن کارفرما را به درستی هدایت و راهنمایی کند. برخی از المان هایی که می توان در این پروژه استفاده کرد موارد زیر هستند:

  • المان های محوطه مجتمع مسکونیکاشت گیاهان متنوع
  • طراحی، ساخت و چیدمان فلاورباکس
  • طراحی و اجرای باربیکیو
  • طراحی و ساخت آلاچیق ها
  • ساخت زمین بازی کودکان
  • نورپردازی
  • سیستم آبیاری (هوشمند)
  • طراحی و اجرای آبنما
  • طراحی و ساخت فضای نشیمن

فضای سبز مجتمع مسکونی

مهم ترین المان محوطه سازی، گیاهان هستند. برای مجمتع های مسکونی می توانید از گل در رنگ های مختلف، گیاهان چند ساله، درخت های سایه دار و … استفاده کنید.

پیشنهادی که تیم باغ گستر معمولا به کارفرما می کند این است که از گیاهان همیشه سبز هم استفاده کنند. با این کار محوطه ی ساختمان در تمام طول سال سبز است. استفاده از بوته های گل دار در رنگ های مختلف می تواند محیط یکنواخت و کسل کننده ی حیاط را از بین ببرد.

گیاهان بومی منطقه ی خودتان نیز گزینه ی ایده آلی است. این گیاهان و درخت ها نسبت به شرایط آب و هوایی منطقه مقاومت خوبی دارند. در نتیجه کمتر دچار آفت و بیماری می شوند.

با کمک بوته ها و درختچه ها می توان محوطه را به فضاهای متعددی تقسیم کرد. از هر فضا می توان برای هدفی مشخص استفاده کنید.

فلاورباکس در محوطهاستفاده از فلاورباکس در محوطه

فلاورباکس یا جعبه ی گل مشابه با گلدان است اما معمولا برای کاشت گیاهان بزرگتر استفاده می شود. در طراحی فضای سبز حیاط خانه ها، مجتمع های مسکونی، ویلاها، روف گاردن و… کاربرد دارد.

مزیتی که فلاورباکس دارد این است که امکان تولید آن با متریال مختلف وجود دارد. پس می توان در اشکال، اندازه، رنگ و بافت های مختلف آن را تولید کرد. پس برای ایجاد هماهنگی با محیط استفاده از آنها گزینه ی خوبی است.

در مجمتع مسکونی یکی از قسمت هایی که می توان از فلاورباکس استفاده کرد ورودی ساختمان است. معمولا طراحی ورودی، در جلوه و جلب نظر افراد تاثیر زیادی دارد. پس فلاورباکس ها می تواند قسمتی از طراحی این بخش باشند. همچنین در امتداد پلکان ها وجود گلدان های گل چشم انداز زیبایی ایجاد می کند.

طراحی محل نشیمن در حیاط

طراحی فضای سبز مجتمع مسکونی در صورتی که نتوانید به درستی از آن استفاده کنید چندان جالب توجه نیست. با طراحی و اجرای یک یا چند محل نشیمن می توان فضایی برای استراحت در محوطه ایجاد کرد.

محل نشیمن را می توان با اضافه کردن چند نیمکت به محوطه ایجاد کرد. اما می توان خلاقیت و هنر را چاشنی آن کرد تا فضایی متفاوت تر ایجاد شود. به عنوان مثال با وجود پرگولا یا آلاچیق می توان فضایی سرپوشیده برای استراحت ایجاد کرد که در روزهای آفتابی هم می توان از آن بهره برد.

همچنین بخوانید: هر آنچه باید در مورد آلاچیق شیشه ای بدانید

طراحی مجتمع مسکونیطراحی محل بازی کودکان

نباید کودکان را در طراحی محوطه نادیده گرفت. طراحی زمین بازی کودک برای آنها شاید یکی از ضروریات محوطه سازی باشد. حتی اگر متراژ کافی در دسترس باشد می توان تقسیم فضای محل بازی و سرگرمی را براساس سن انجام داد.

بنابراین محوطه ای برای بازی کودکان کم سن تر و محوطه ای برای نوجوان ها و جوان تر ها ایجاد می شود. در طراحی محل بازی کودکان انتخاب کفپوش مناسب اهمیت زیادی دارد. برای این منظور می توان از چمن مصنوعی و کفپوش های لاستیکی استفاده کنید.

زمین بازی مجتمع مسکونینورپردازی محوطه ی ساختمان

برای سیستم نورپردازی نمی توان یک قاعده ی کلی را در نظر گرفت. برای طراحی آن باید معماری ساختمان، طراحی محوطه و فضای سبز را مد نظر قرار داد. اما آنچه مسلم است این است که باید در طراحی نورپردازی، کاربردی بودن و همچنین زیبایی آن لحاظ شود.

نورپردازی باید به گونه ای باشد که در عین حال که روشنایی محوطه را فراهم می کند باعث آزار ساکنین نشود. پس باید محل قرارگیری، شدت و درجه پخش نور و روش نصب آنها را درنظر گرفت. برای نورپردازی می توان از چراغ های مسیر، چراغ های پایه دار، چراغ های پله، نورافکن، بولارد و … استفاده کرد.

نورپردازی محوطهطراحی فضای سبز را به افراد متخصص بسپارید

محوطه سازی، طراحی فضای سبز و اجرای آن مانند هر صنعت دیگری باید توسط افراد متخصص آن انجام شود. مهم نیست ابعاد زمین شما چقدر است. فرقی نمی کند پروژه ی محوطه سازی حیاط خانه باشد یا ویلا و یا مجتمع مسکونی، به هر حال طراح فضای سبز بیشترین کمک را به شما می کند.

برای اینکه خدمات مطمئنی را دریافت کنید با افراد متخصص همکاری کنید. این افراد علاوه بر دانش این کار، تجربه، هنر و خلاقیت لازم را نیز دارند. پس در نهایت بهترین نتیجه در پروژه حاصل می شود.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه