طراحی فضای باز و فضای سبز رستوران مدرن و سنتی

طراحی فضای باز و فضای سبز رستوران شاید در گذشته چندان مورد توجه نبود. اما این روزها، فضای باز، فضای سبز و دکوراسیون رستوران ها و کافی شاپ ها بیشتر مورد توجه مشتری ها قرار می گیرد. محوطه سازی رستوران یکی از اولین تاثیرات بصری است که مشتری ها در بدو ورود دریافت می کنند.

چشم انداز رستوران در ذهن آنها می ماند حتی اگر به صورت شفاهی آن را بیان نکنند. می توان اینگونه گفت که طراحی و اجرای فضای سبز و محوطه ی کاربردی برای رستوران در جذب مشتری بیشتر تاثیری فوق العاده دارد. می توان با طراحی فضای سبز البته به شکل اصولی، بهترین استفاده را از فضای باز و بلا استفاده ی رستوران برد.

طراحی فضای بیرون رستواناصول طراحی فضای باز و فضای سبز رستوران

طراحان فضای سبز، اصولی را در طراحی فضای باز رستوران به کار می گیرند که موجب ایجاد محوطه ای زیبا و در عین حال کاربردی می شود. برخی از این اصول به شرح زیر هستند:

استفاده از گیاهان با ارتفاع بلند، متوسط و کوتاه برای ایجاد توجه بصری

گیاهان باید با دقت و با در نظر گرفتن آب و هوای منطقه و وزش باد انتخاب شوند.

در نظر بگیرید که می خواهید مردم چه احساسی در محوطه ی رستوران شما داشته باشند.

فضای داخلی رستوران و حتی نوع غذاها می تواند بر روی طراحی فضای سبز و باز رستوران تاثیر بگذارد.

در زمان طراحی باید به مراقبت و نگهداری های بعد از اجرا نیز توجه شود. به عنوان مثال نوع آبیاری گیاهان می تواند قطره ای یا دستی باشد.

ایده های اجرای فضای سبز برای رستوران

طراحی فضای باز و فضای سبز رستوران می تواند کاربردی یا صرفا تزئینی باشد. در طراحی کاربردی از فضای موجود در بیرون از رستوران برای پذیرایی از مشتری ها استفاده می شود. برای اینکار از نیمکت، میز و صندلی استفاده می کنند. اما اگر طراحی صرفا جنبه تزئینی داشته باشد از درختچه ها، بوته ها و گل ها برای طراحی استفاده می شود. از ایده های زیر برای طراحی فضای باز رستوران خود بهره ببرید.

استفاده از درخت ها در محوطه سازی رستوران

وجود درخت ها در ورودی رستوران به ایجاد یک حس خوب اولیه کمک می کند. از ترفندهای طراحی فضای سبز برای سبزتر کردن رستوران و کمتر کردن بلوک های سیمانی استفاده می شود. حتی گیاهان مصنوعی و درخت نخل چشم انداز رستوران را برجسته می کنند.

استفاده از گل ها و گیاهانی با رنگ روشن، حال و هوای رستوران را تغییر می دهد و ظاهر آن به طور چشم گیری تغییر می کند. درختچه ها را فراموش نکنید، آنها می توانند باعث برجسته کردن روحیه و تم رنگی رستوران شوند. می توان از درختچه ها برای قاب بندی محوطه ی رستوران کمک گرفت.

درخت در محوطه سازی رستورانمعمولا بیشتر افراد توپیاری که هنر فرم دهی گیاهان در فضای سبز است را دوست دارند. فضاهای  زیادی در داخل و خارج از رستوران وجود دارد که می توانید در آنها از این هنر بهره ببرید. توپیاری بلند و مارپیج را می توانید در کناره های محوطه در نظر داشته باشید. خوبی این هنر این است که می توان آنها را به هر شکلی که می خواهیم درآوریم.

با آب محیطی آرامش بخش ایجاد کنید

صدای آبشار و ریزش آب را همه دوست دارند و این قابلیت را دارد که باعث آرامش مهمانان شما شود. افزودن المان آب به فضای سبز رستوران کار سختی نیست. در حال حاضر آبنماهایی وجود دارند که می توانید آنها را خریداری کنید و در محوطه ی رستوران قرار دهید. حتی می توانید از طراح فضای سبز بخواهید تا آبنمای اختصاصی را متناسب با سلیقه و رستورانتان طراحی کند.

ایده ی دیگری که می توانید از آن الهام بگیرید طراحی و اجرای جوی آب در اطراف محوطه و فضای باز است. در کنار آب، استفاده از سنگ های طبیعی می تواند کمک زیادی به برجسته سازی چشم انداز کند. زمانی که این دو به صورت هوشمندانه در کنار هم استفاده شوند، محیطی آرام و شگفت انگیز را خلق می کنند.

سایبان را فراموش نکنید

مشتری های شما دوست ندارد در طول وعده ی غذایی خود چرت بزنند، یا در هنگام ناهار زیر آفتاب ظهر غرق شوند. پس در فهرست ایده های محوطه سازی رستوران، سایبان را هم قرار دهید. نصب سایبان و چتر یکی از عواملی است که باعث جذب مشتری می شود. برای اینکار از سایبان هایی استفاده کنید که با طرح کلی، تم و رنگ های استفاده شده در رستوران شما مطابقت داشته باشند.

سایبان در محوطه رستورانبکارگیری المان آتش در فضای سبز رستوران

آتشکده و شومینه در محوطه ی رستوران فضایی دنج و صمیمی را ایجاد می کند. بخصوص با سرد شدن هوا و در هوای خنک پاییز وجود آتشکده گرمایی لذت بخش را برای مشتری ها که در فضای باز رستوران می نشینند خلق می کند. بنابراین آنها می توانند از غذا خوردن در فضای سبز و باز رستوران شما لذت ببرند.

جای نگرانی برای سوخت آتشکده و شومینه نیست. می توانید آتشکده هایی را خریداری کنید که گاز سوز هستند. برای زیبایی بیشتر از طراح فضای سبز بخواهید تا آتشکده‌ای را طراحی کند که با سبک کلی رستوران هماهنگ باشد. می توان از سنگ، آجر و … برای ساخت آتشکده استفاده کرد.

برای آشنایی بیشتر با المان آتشکده پیشنهاد می کنیم مقاله ی ” ایده های  طراحی آتشکده باغ ویلا ” را بخوانید.

نورپردازی محوطه ی رستوران

نورپردازی تکمیل کننده ی محوطه سازی است. فرقی نمی کند با یک پروژه ی طراحی ویلا، حیاط خانه یا رستوران سروکار داشته باشیم. در هر حال نورپردازی از مهم ترین عوامل موثر در آن است. می توان محوطه ی بیرونی رستوران را با کمک چراغ های مدرن، لوستر و سایر چراغ ها نورپردازی کرد. حتی امکان استفاده از چراغ های حیاطی زمینی نیز وجود دارد. این چراغ ها را باید به شکلی اصولی و هوشمندانه در کف محوطه ی رستوران نصب کنید.

نورپردازی محوطه ی رستورانطراحی و اجرای فضای سبز رستوران سنتی

رستوران های سنتی نیز طرفداران خاص خودشان را دارند. افرادی که این رستوران ها را برای غذا خوردن انتخاب می کنند انتظارات خاصی از محوطه و فضای باز رستوران دارند. چند ایده که برای یک رستوران سنتی می توان از آنها الهام گرفت:

آلاچیق و سایبان های بزرگ

همانطور که گفتیم وجود سایبان در فضای بیرونی رستوران نقش مهمی در جذب مشتری دارد. در یک رستوران سنتی نیز این موضوع اهمیت ویژه ای دارد و جزو مزایای آن محسوب می شود. معمولا در این رستوران ها از آلاچیق استفاده می شود. آلاچیق های مسقف قابل استفاده در تمامی فصول هستند.

همچنین می توانید از چترهای بزرگ برای ایجاد سایه در محوطه ی بیرونی بهره ببرید. آنچه اهمیت دارد توجه به بافت و رنگ این المان ها است. باید به گونه ای آنها را انتخاب کنید که با سبک رستوران شما تناسب و هماهنگی داشته باشد.

انتخاب مبلمان و تخت برای رستوران سنتی

وقتی صحبت از رستوران سنتی می شود، معمولا تخت های چوبی و مبلمان های قدیمی به ذهن ما می آید. استفاده از این المان ها انتخاب اشتباهی نیست. اما لزوما شما مجبور نیستید از آنها استفاده کنید. مبلمانی را تهیه کنید که با سبک سنتی رستوران همخوانی داشته باشد و در عین حال حس معاصر بودن و اصالت را در ذهن مشتری ها ایجاد کند.

طراحی محوطه رستوران سنتیفضای سبز رستوران سنتی

درخت هایی که شکوفه می دهند، درخت های همیشه سبز و کلدان های بزرگ در فضای سبز رستوران سنتی ایده آل هستند. این گیاهان علاوه بر زیبایی می توانند باعث ایجاد سایه در محوطه ی رستوران شوند. برای انتخاب درخت و پوشش گیاهی رستوران گزینه های زیادی برای انتخاب دارید. طراح فضای سبز می تواند بیشتری کمک را به شما در این مرحله داشته باشد.

استفاده از آبنما در فضای سبز رستوران سنتی

همه ی ما شاهد استفاده از آب به شکل حوض و جوی آب در طراحی حیاط خانه های قدیمی و ایرانی بوده ایم. در طراحی سنتی امروزه نیز از آب به شکل های مختلفی استفاده می شود. اگر می خواهید مشتری های شما آرامش بیشتری را در رستورانتان تجربه کنند پس استفاده از عنصر آب را فراموش نکنید. برای این منظور طراحی حوض، حوضچه، آبشار و آبنما انتخاب هایی است که پیش روی شما وجود دارد.

در مقاله ی ”

استفاده از آبنما در طراحی باغ و ویلا” در مورد این المان فضای سبز و محوطه بیشتر صحبت کرده ایم.

سوالات متداول

آیا طراحی فضای سبز رستوران باعث جذب مشتری می شود؟

مردم برای فرار از فضای روزمره ی خانه ی خود نیاز به محیطی شاد و جذاب دارند. یک محوطه ی سبز و آرامش بخش می تواند راه حل آسانی برای این مشکل باشد. این روزها مردم فقط برای غذا به رستوران نمی روند، آنها در انتخاب خود به حال و هوا و محیط رستوران هم توجه می کنند. جدا از یک فضای داخلی جذاب، یک فضای باز و محوطه ی زیبا هم می تواند لذت غذا خوردن را چندین برابر کند.

گیاهان رستوران چه مقدار مراقبت نیاز دارند؟

تا جایی که می توانید باید از گیاهانی که در فضای سبز رستوران استفاده کرده اید مراقبت کنید. گیاهانی که شاداب نیستند، روحیه ی مشتری را خراب می کنند و شاید مشتری های خود را از دست بدهید. باید بدانید گیاهان رستوران به چه مراقبت هایی نیاز دارند. به عنوان مثال ساکولنت ها به آبیاری بیش از حد حساس هستند و خاک مرطوب می تواند باعث پوسیدگی ریشه آن ها شود.

آیا استفاده از گیاهان مصنوعی در رستوران ایده ی خوبی است؟

گاهی اوقات که انتخاب گیاهان طبیعی کار آسانی نیست، انتخاب یک گیاه مصنوعی ایده ی بدی نیست. امروزه تشخیص گیاهان مصنوعی و واقعی دشوار شده است. همچنین می توانید آنها را با گیاهان طبیعی ترکیب کنید تا کمتر مشخص باشند. این گیاهان نیاز به مراقبت های ویژه ندارند و تنها به گردگیری گاه به گاه نیاز دارند. اگر فرصت مراقبت از گیاهان طبیعی را ندارید، پس انتخاب گل و گیاه مصنوعی برایتان بهتر است.

سخن پایانی

طراحی فضای باز و فضای سبز رستوران به شما کمک می کند تا مشتری های جدیدی را جذب کنید. در عین حال آنها را وادار به بازگشت می کنید. برای رسیدن به این هدف، باید مهمانان را با ترفندهای خلاقانه محوطه سازی و البته با غذای خود تحت تاثیر قرار دهید.

شکی نیست که رستوران ها اگر می خواهند امتیاز بالاتری را در بین مشتری ها کسب کنند باید غذاهای باکیفیتی داشته باشند. با این حال محوطه سازی نیز حیاتی است. علاوه بر سرو غذاهای عالی، رستوران باید فضای مناسبی را برای مشتری ها ارائه دهد تا در این فضا غذا و نوشیدنی خود را میل کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه