طراحی و بازسازی ویلا از صفر تا صد

بازسازی ویلا بهترین راهکار و انتخاب برای داشتن یک ویلای نو با هزینه ی معقول است. معمولا علت نیاز به بازسازی، فرسوده شده متریال ها و یا نیاز کارفرما به تغییر قسمتی از محوطه ی ویلا است. فرسوده شدن امری بدیهی است و به مرور زمان اتفاق می افتد. اما اگر در ابتدای طراحی و ساخت ویلا، این کار به صورت اصولی و با کمک گرفتن از تخصص طراحان فضای سبز باشد، نیاز به بازسازی طرح نخواهید داشت.

معمولا بازسازی شامل تغییر طراحی داخلی و نمای ویلا است. به همین دلیل در ابتدا باید هدف از این کار مشحص شود، سپس توسط طراح و معمار تغییرات موردنیاز صورت بگیرد. همچنین باید معلوم کنید که هدف شما بازسازی است یا نوسازی؟ بله این دو اصطلاح متفاوت هستند اما گاهی به جای هم استفاده می شوند. با تیم باغ گستر در ادامه ی این مقاله همراه باشید.

بازسازی و طراحی ویلا

تفاوت بازسازی ویلا با نوسازی ویلا چیست؟

  • بازسازی و نوسازی چه تفاوتی دارند؟
  • چه زمانی باید نوسازی انجام داد و چه زمانی باید بازسازی انجام داد؟

این دو از لحاظ فنی کاملا متفاوت هستند و باید برای هر کدام از متخصصین همان حوزه کمک بگیرید.

بازسازی:

در معماری بازسازی به معنای مرمت است. یعنی بخش هایی از ساختمان یا ویلا که آسیب دیده اند و نیاز به تعمیرات دارند بازسازی و مرمت می شوند. این کار تنها مختص ساختمان های قدیمی نیست و ممکن است ویلای مدرن نیز به آن نیاز داشته باشد. این پروژه ها شامل تغییرات و تعمیرات اساسی است مانند تعمیر دیوارها، تعمیر کف و رفع مشکلات تاسیسات.

نوسازی

همانطور که از نامش مشخص است، به معنی جایگزین کردن ساختارهای نو به جای ساختارهای قدیمی است. یعنی زمانی که ویلای شما نیاز به ایجاد نمای نو و جدید دارد باید بازسازی انجام دهید. بیشتر اقدامات مربوط به نوسازی در داخل ساختمان انجام می شود و اسکلت اصلی ساختمان تغییری نمی کند. بعضی از کارهایی که برای نوسازی ویلا می توانید انجام دهید شامل تغییر پوشش کف، تغییر دکوراسیون آشپزخانه، تغییر سرویس بهداشتی، تغییر پوشش دیوارها، نصب سقف و کاذب و دیگر موارد مشابه است.

چه زمانی ویلا باید بازسازی شود و به چه افرادی پیشنهاد می شود؟

تنها علت بازسازی، بالا رفتن سن بنا و فرسودگی متریال ها نیست. بلکه عامل دیگری نیز افراد را ترغیب به انجام این کار می کند. یکی از این عوامل، نیازهای جدید و عدم پاسخگویی ویلا به این نیازها است. به عنوان مثال قرار است افراد بیشتری از فضا و محوطه ی ویلا استفاده کنند پس نیاز به تغییراتی در ساختار آن وجود دارد.

اگر شما سالیان طولانی از ویلای خود استفاده کرده اید و ارزش زیادی برای شما دارد بازسازی حرفه ای، تخصصی و توسط افراد آگاه در این صنعت می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. همچنین اگر متوجه فرسوده شدن ساختمان شده اید و قصد فروش ویلای خود را ندارید، بازسازی و نوسازی آن یک گزینه ی انتخابی ایده آل برایتان خواهد بود.

بازسازی ویلا شامل چه بخش هایی می شود؟

همانطور که در ابتدا گفتیم این کار شامل تغییرات اساسی در ساختار ویلا است. پس مسلما طیف گسترده ای از تغییرات را شامل می شود که می توان آنها را در تمامی بخش های ساختمان اعمال کرد. بازسازی براساس فرسودگی و نیازهای کارفرما انجام می شود. در نتیجه می تواند از تغییر کفپوش تا تغییر و تعمیر تاسیسات را شامل شود.

حتی گاهی تغییرات فراتر این موارد رفته و به اضافه کردن طبقه ی جدید به ساختمان می انجامد. تمامی این کارها قابل انجام شدن هستند اما آنچه اهمیت دارد استفاده از تخصص افرادی است که در این صنعت دارای دانش، تجربه و خلاقیت هستند، در این صورت است که پروژه ی بازسازی ویلا با هزینه ی معقول تر و مدت زمان کوتاه تر انجام می شود.

فصل بازسازی ویلا

بازسازی ساختمان را در چه فصلی انجام دهیم؟

سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که چه فصلی برای بازسازی و نوسازی ویلا بهتر است؟

بیشتر افراد فصل بهار و تابستان را برای این کار انتخاب می کنند. به این دلیل اینکه آزادی عمل بیشتری دارند. در این فصل ها می توانید به راحتی وسایل را داخل محوطه ی بیرونی قرار دهید تا کار بازسازی تمام شود. همچنین در صورت رنگ کاری، خشک شذن دیوارها سریعتر اتفاق می افتد. با این حال نمی توان تنها فاکتور فصل را برای انتخاب زمان بازسازی و نوسازی در نظر گرفت.

شاید بتوان گفت بهترین زمان در شرایطی است که هزینه های مربوط به تعمیر و نوسازی به کمترین مقدار خود برسند. حتما می دانید قیمت مصالح دارای نوسان هستند و یکی از عوامل تاثیرگذار روی قیمت تقاضای بازار است. پس بهتر است قبل از شروع به کار این موارد را بررسی کرده و حتی از کارشناسان این صنعت مشورت بگیرید.

مراحل بازسازی ویلا

اگر به طور خلاصه بخواهیم این مراحل را نام برده و توضیح دهیم شامل موارد زیر است:

1- تعیین هدف

شما به عنوان کارفرما باید مشخص کنید هدفی که از بازسازی دارید چیست؟ با توجه به هدف، مراحل بعدی پروژه تعریف می شود. گاهی با تغییر، حذف و یا اضافه کردن تیغه بندی، دکور، فضاسازی و … کار انجام می شود. گاهی هم با اقدامات تاسیساتی و معماری. به همین دلیل باید این موضوع کامل برای طراح مشخص شود.

2- تعیین بودجه

ممکن است میزان بودجه ای که برای پروژه بازسازی ویلا در نظر دارید با اهدافتان و نیازهایتان هماهنگ نباشد. برای حل این مشکل باید نیازهای خود را اولویت بندی کنید. برای اینکار متخصص یا پیمانکار می تواند شما را راهنمایی کند تا مشخص شود بازسازی کدام بخش ها ضرورت داشته و باید زودتر انجام شوند.

3- تهیه ی طرح ویلا

یکی از مهمترین مراحل، تهیه نقشه و طرح برای بازسازی است. همانطور که در زمان ساخت ویلا، طراحی فضای سبز و محوطه سازی آن انجام می شود، در این پروژه های مربوط به تعمیر و مرمت نیز باید طراحی صورت بگیرد. با توجه به مهم بودن و تاثیرگذار بودن این مرحله، باید از طراح متخصص کمک بگیرید. این افراد با توجه به نیاز و بودجه ی شما، طرح های دوبعدی و سه بعدی را آماده می کنند که می توانید قبل از اجرا، در جریان تمامی تغییرات قرار بگیرید.

4- خرید و آماده سازی مصالح

پس از تایید طرح، باید مصالح و تجهیزات جهت بازسازی ویلا در شمال خریداری و تامین شود. برای اینکه ویلای نوسازتان دوام بیشتری داشته باشد و تا مدت ها نیاز به بازسازی نداشته باشید، بهتر است مصالح با کیفیت را انتخاب کنید.

5- اجرای پروژه بازسازی

برای وارد شدن به فاز اجرا، در ابتدا تخریب صورت می گیرد. بعد هم سایر مراحل از قبیل: تغییرات و تعویض تاسیسات مکانیکی و برقی، گچ کاری، کف سازی، کاشی کاری، رنگ کاری، تغییر و تعویض کابینت و … انجام می شود.

طراحی المان های ویلا

 توصیه و نکات مهم برای بازسازی ویلا

اگر می خواهید ویلای خود را به بهترین شکل بازسازی کنید آشنایی با این نکات و توصیه ها کمک زیادی به شما می کند:

  • بازسازی فضای سبز و محوطه

گاهی علاوه بر تغییر ساختمان ویلا، توجه به محوطه و فضای سبز آن نیز می تواند فکر و ایده ی خوبی باشد. با توجه به متراژ و شرایط موجود می توانید به محوطه ی خود المان های مختلفی مانند آلاچیق، استخر، آبنما و … را اضافه کنید. یکی از المان های ویژه ای که در زمان بازسازی ویلا می توانید به آن فکر کنید اتاق سونا است. اگر می خواهید یک ویلای شخصی لوکس، مدرن و با امکانات رفاهی و تفریحی داشته باشید مقاله ی طراحی سونا برای ویلا را بخوانید.

  • تعمیر سقف، کف و دیوارها

اگر ساختمان شما قدیمی است یا در اثر حوادث طبیعی دچار ترک خوردگی و مشکلات مشابه شده است برای بازسازی آن اقدام کنید.

  • توجه به زمان و هزینه

برای جلوگیری از هدر رفتن هزینه و زمان از گروهی که وظیفه ی اجرای پروژه را بر عهده دارند بخواهید جدول بندی منظمی از زمان و هزینه ها را در اختیارتان بگذارند.

  • بازسازی ویلا در شمال

ویلاهایی که در شمال کشور هستند در معرض رطوبت و باران هستند بنابراین احتمالان نیاز به بازسازی سریع تر اتفاق می افتد. رطوبت موجود در شهرهای شمال کشور، ممکن است موجب پوسیدگی تاسیسات و دیوارها شود.

بنابراین در زمان ساخت یا بازسازی برای افزایش طول عمر مصالح و سازه ها، از مصالحی استفاده کنید که در برابر رطوبت مقاومت بالاتری دارند و زود فرسوده نمی شوند. در زمان بازسازی می توانید از کاغذ دیواری PVC استفاده کنید که مقاومت خوبی دارد.

اگر قصد اضافه کردن المان در ویلای شمال خود دارید در اینجا هم، بهتر است در زمان محوطه سازی و یا خرید از متریال هایی را انتخاب کنید ضد آب و مقاوم باشند. می توانید آلاچیق، استخر، درخت ها و گیاهان مختلف مانند درخت نارنج را به فضای سبز ویلای خود اضافه کنید.

هزینه ی بازسازی ویلا چقدر است؟

همانطور که متوجه شدید پروژه های بازسازی بسیار گسترده هستند. هزینه نسبت به نوع تغییرات، میزان فرسودگی، تعمیرات و مصالح متغیر است. بهتر است برای برآورد دقیق هزینه با باغ گستر در تماس باشید. ما با در نظر گرفتن نوع و میزان تغییرات بودجه ی لازم را به شما اطلاع می دهیم. اگر برای بازسازی ویلا در شمال و در کل کشور نیاز به مشاوره دارید باغ گستر پاسخگوی شماست.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه