راهنمای کامل طراحی سونا برای ویلا

طراحی سونا برای ویلا یکی از امکانات ویژه و رفاهی برای آن است. وجود سونا در ویلا می تواند یک فضای تفریحی و در عین حال سلامت بخش در ویلا ایجاد کند. اما ساخت این محوطه در ویلاها برخلاف طراحی استخر زیاد مورد توجه نبوده است. خرید ویلا در شمال کشور و یا ساخت ویلا در شمال آرزوی خیلی از ما است. حالا تصور کنید بتوانید امکانات رفاهی و تفریحی را نیز به صورت شخصی در آن داشته باشید!

یکی از این امکانات رفاهی که بسیاری از ویلاها ندارند سونا و جکوزی است. گاهی خرید یک ویلای ارزان قیمت و طراحی و بازسازی ویلا از صفر تا صد می تواند بسیار به صرفه تر از خرید یک ویلای مجهز باشد. علاوه بر این شما می توانید بنابر سلیقه و نیاز خود المان هایی مانند استخر، سونا، جکوزی، باربیکیو، آبنما و … را نیز برای آن طراحی و اجرا کنید.

اگر در نظر دارید که ویلای خود را مجهز به سونا کنید پس ادامه ی این مقاله ی باغ گستر را از دست ندهید.

طراحی و ساخت سونا

طراحی سونا برای ویلا

شما به عنوان خریدار ویلا و یا کسی که از ابتدا اقدام به طراحی و ساخت ویلا می کنید انتظار یک سری از امکانات رفاهی و تفریحی را دارید. با وجود این امکانات است که می توانید در اوقات فرافت خود از تمام پتانسیل ویلای شخصی خود استفاده کنید. سونا هم یکی از همین امکانات و تجهیزات است که باید طراحی آن اصولی انجام شود تا فضایی زیبا، کاربردی و جذاب را در ویلا ایحاد کند که حتی می تواند بر ارزش آن نیز بیافزاید.

قبل از طراحی و اجرای سونا باید سوالاتی را از خودتان بپرسید و به آنها جواب بدهید، مثلا:

  • ساخت سونا نیاز به چه ابعادی دارد؟
  • یک فضای سرپوشیده برای سونا می خواهید یا یک فضای سر باز؟
  • می خواهید سونا در فضای داخلی ویلا باشد یا در محوطه ی بیرون و در یک فضای جداگانه؟
  • آیا تجهیزات خاصی را مد نظر دارید؟

مصالح ساخت سونا

یکی از فاکتورهایی که باعث تفاوت در ساخت سونا می شود مصالحی است که در ساخت آن استفاده می شود. مصالحی که معمولا برای آن استفاده می شود سیمان یا چوب است. سوناها دو دسته هستند: سونای خشک و بخار. متریالی که در ساخت سکوها و پنل های سونای خشک استفاده می شود چوب ترموود است که از درخت های مختلفی همانند روس، سرو، صنوبر و … بدست می آید. اما در ساخت سونای بخار به دلیل رطوبت موجود، از چوب استفاده نمی شود. جایگزین چوب، سرامیک و کاشی است. علاوه بر این در سونای بخار از مصالح دیگر مانند بلوک های شیشه ای، سنگ های تزئینی و آکریلیک هم استفاده می کنند.

طراحی سونا در کدام قسمت ویلا انجام شود؟

طراحی و ساخت سونا به دو دلیل بهتر است در طبقه ی همکف یا زیرزمین انجام شود. یک اینکه نیازی به نور طبیعی ندارد و دو اینکه معمولا موتورخانه و تاسیسات ویلا در طبقات همکف یا زیرزمین هستند و از این جهت مسیر لوله کشی کوتاه تر می شود. در نتیجه هم در بودجه صرفجویی می شود و هم امنیت بیشتری تامین می شود.

اما شاید شما به عنوان کارفرما بخواهید سونا را در طبقات و ارتفاع بیشتر بسازید. در این شرایط با در نظر گرفتن شرایط ویلا و نوع طراحی آن می توان با در نظر گرفتن تمهیدات ویژه ی فنی و تاسیساتی این مورد را نیز امکان پذیر کرد. حتی اگر از تخصص تیم طراحی فضای سبز حرفه ای استفاده می کنید طراح می تواند با بهره گیری از  خلاقیت و تخصص خود جدارهای شفاف و شیشه ای را برای سونا در نظر بگیرد که چشم انداز جذابی ایجاد می شود.

بهترین ابعاد طراحی سونا برای ویلا

ابعادی که برای سونا در نظر گرفته می شود به نوع سونا، متراژ زمین، ویلا و حداکثر تعداد افراد استفاده کننده از آن بستگی دارد. اما به طور کلی یک سری از استانداردها وجود دارد که توصیه می شود آنها را رعایت کنید. صرف نظر از نوع سونا، ابعاد استانداری که برای آن توصیه شده به این ترتیب است:

ابعاد 1.828 متر در 1.524 متر که برای چهار نفر مناسب است. در عین حال ارتفاع استاندارد سقف سونا برای این سایز 213.36 سانتی متر است.

ساختمان و ترکیب نیمکت های سونا

در طراحی و ساخت سونا هدف به حداقل رساندن فضای هدر رفته در کف و به حداکثر رساندن فضای نیمکت برای کارایی بیشتر است. به طور معمول هم برای نیکت های پایینی و هم برای نیمکت های بالایی فضایی وجود داشته باشد. همچنین باید مطمئن شوید که برای ورود و خروج از سونا و دسترسی به بخش های پشتی آن فضای کافی وجود داشته باشد.

ساخت سونا با چوب

بهترین چوب برای ساخت سونا

مهم ترین فاکتور هنگام انتخاب چوب، مقاومت در برابر پوسیدگی، آسایش حرارتی، ظاهر و عطر خوب است. با توجه به این فاکتورها می توان این چوب ها را استفاده کرد:

  • چوب درخت سدر

چوب سدر یا cedar سبک است و الیاف بلندی دارد که در برابر پیچ خوردگی مقاوم هستند. خاصیت فیبری دارد که موجب می شود بیش از اندازه گرم نشود. ظاهر زیبایی دارد و عطر و بوی آن برای اتاق سونا مطلوب است.

  • چوب نمدار

چوب نمدار سبک، نرم و ظاهر ساده و یکنواختی دارد. به رنگ های صورتی روشن یا کدر وجود دارد. در صنعت و مصارف تجاری چوب باکیفتی محسوب شده و از مقاومت خوبی برخوردار است.

  • چوب درخت زبان گنجشک

در ظاهر دارای شیارهای موازی است. زمانی که چوب زبان گنجشک چهار تراش بخورد آن را چوب ترموود می نامند. مقاومت و قابلیت فرم دهی بالایی دارد. در سطح آن شیارهایی که وجود دارد، مانع از لیز خوردن می شود به همین دلیل برای استفاده در استخرها و سونا مناسب است.

  • چوب درخت صنوبر

درخت صنوبر رشد سریعی دارد به همین دلیل قیمت مناسب تری دارد و تقاضای آن در صنایع مختلف زیاد است. بافت نرم و وزن کمی دارد و اغلب گونه های صنوبر سفید رنگ هستند.

  • چوب درخت نراد

یکی از پرمصرف ترین و قدیمی ترین چوب ها است که از روسیه وارد ایران می شود. چوب نرمی است و کار کردن با آن آسان است. به رنگ سفید تا سفید مایل به کرم قهوه ای وجود دارد و دارای نقش های زیبایی است. به دلیل سبک بودن و ضریب الاستیسیته ی بالا از بهترین چوب ها برای اسکلت ساختمان ها است.

نیمکت های سونا

بخش تهویه ی سونا

برای تهویه و گردش درست و مناسب هوا در داخل اتاق سونا باید اصول تهویه در زمان طراحی رعایت شود. بهترین مکان برای طراحی و استقرار دریچه ی ورود هوا بالای کوره و روی سقف است. بدین صورت هوای گرم به سمت بالا می رود و هوای سرد به سمت پایین هدایت می شود. در نتیجه جربان و ترکیب درست هوا ایجاد می شود. اگر طراحی سونا برای ویلا به گونه ای انجام شده باشد که هوای تازه به آن وارد می شود نیازی به دریچه ی خروج هوا نیست. اما اگر به هر دلیل نیازی به این دریچه باشد بهترین مکان برای آن نزدیک به کف به طور مثال زیر نیمکت و سکوها است.

طراحی و ساخت درب سونا

برای ساخت درب سونا می توان از متریال چوب، چوب و شیشه و شیشه به تنهایی استفاده کرد. در ساخت درهای چوبی باید از انواع خاصی از چوب و با در نظر گرفتن فاکتورهایی از جمله سطح رطوبت اتاق، تهویه و فاصله تا منبع گرما استفاده شود. یکی از چوب های محبوب در ساخت درب سونا چوب کاج است. کیفیت لازم و طرح های زیبا دارد.

درهای چوبی با پنجره های شیشه ای گزینه ی دیگر هستند. این درها نه تنها کاربرد اصلی خود را دارند بلکه یک عنصر طراحی باشکوه هستند که و موجب برجسته کردن سلیقه ی منحصربه فرد شما می شوند.

درهای شیشه ای نیز انتخاب دیگری هستند که شما دارید. درب شیشه ای یکپارچگی و اصالت اتاق سونا را ایجاد می کند و به صورت بصری اتاق را بزرگ تر می کند. در ساخت آنها از شیشه های 8 میلی متری استفاده می شود که ایمنی کامل دارند. معمولا این نوع شیشه در برابر نوسانات دمایی مقاوم هستند. دو نوع شیشه نیز وجود دارد: مات و شفاف. درب های شیشه ای مات اجازه ی دیدن فضای داخلی اتاق سونا را نمی دهند و اما درهای شفاف امکان دید فضای داخلی را دارند.

هزینه ی طراحی سونا برای ویلا

معمولا اولین سوالی که در زمان طراحی پرسیده می شود این است که هزینه ی طراحی و ساخت سونا چقدر است؟ این هزینه بستگی به نوع سونا و ابعاد آن دارد. همچنین براساس نوع مصالحی که در ساخت استفاده می شود هزینه متغیر خواهد بود. برای برآورد هزینه ی طراحی سونا و دیگر المان های ویلا می توانید با باغ گستر تماس حاصل کنید.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه